Over Otium

Wie zijn wij?

In het recreatiegebied aan de rand van Roosendaal, een bourgondische 750 jaar oude stad in het hart van West-Brabant, is eind 2023 het luxe Wellness Hotel Otium gerealiseerd. Het biedt 127 moderne en hotelkamers waar in ieder detail is gedacht aan comfort en het de gasten daarom aan niets zal ontbreken. Het is bovendien de ultieme optelsom van hotelkamers en een breed scala aan faciliteiten, waaronder een in-house casino (opent medio 2024), horeca en wellness. In combinatie met de unieke ligging zal het resort zowel toeristen, dagjesmensen als zakelijke gasten aanspreken.

Missie en visie

Een gezond en gelukkig bestaan begint bij goed zorgen voor jezelf. Wij geloven dat regelmatig je rust pakken en even écht ontspannen bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Hierdoor zit je niet alleen lekkerder in je vel, maar haal je ook nog eens het beste uit je werk en privé.

Otium wellness hotel Roosendaal wil haar gasten graag een ontspannen verblijf bieden, waar men zich snel thuis voelt. Dit doen we door het ontzorgen van de gast en de service snel en soepel te laten verlopen. Het altijd enthousiaste en behulpzame karakter van het Otium team speelt hierin een grote rol, maar ook het gebruik van moderne snufjes draagt hieraan bij. De luxe sfeer met als thema ‘bos & natuur’ maakt het ontspannen verblijf compleet. Onze missie? Het meest complete wellness hotel van Nederland worden voor een verblijf waar gasten kunnen ontdekken, ontmoeten en ontspannen.

De man achter Otium

Maarten van Kempen, mede bekend van fitnessketen Fitland, is initiatiefnemer van Otium Roosendaal. Hij zoekt altijd naar een bijzonder kenmerk. In Mill bijvoorbeeld is er een wellnessboot, die wordt vergezeld door een origineel marinevliegtuig. Als bijzonderheid in Goes wordt de combinatie met de duiksport aangeboden. Dat is voor die sport echt uniek. Bij Otium is dit de combinatie van een centrale ligging in een veelzijdig recreatiegebied. Met de bouw van Otium wordt 1.800 m2 aan wellnessfaciliteiten gerealiseerd met een prachtige wellnesstuin van circa 3.000 m2. Wellness, fitness, buitensporten en shoppen komen optimaal samen.

“Bij alle hotels die ik al gerealiseerd heb, speelt de omgeving een zeer belangrijke rol. Gastbeleving begint of eindigt immers niet in je hotel, alles eromheen zorgt voor de totaalbeleving. Wat dat betreft was deze locatie, De Stok in Roosendaal, een ware inkopper. Alles, maar dan ook alles is er, de mogelijkheden zijn ongekend! Het realiseren van een hotel hier was gewoon een logisch gevolg, het laatste puzzelstukje dat het geheel compleet maakt.’’

—   Maarten van Kempen